Project MUSH

over het project

In dit project hebben twee collega-developers en ik samengewerkt om een spel voor de marine te maken in het SimulatieCentrumMaritiem (SimCenMar).
Ons doel was om soepel te leren samenwerken en aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Dit heeft ons de waarde van teamwerk geleerd en onze klant blij maken met ons werk.

Wat heb ik gedaan tijdens het project

In dit project nam ik de rol van combat developer op me, waarbij mijn verantwoordelijkheden zich concentreerden op het creëren van boeiende gevechtsmechanismen.
Ik heb zowel het schiet- als het melee-vechtsysteem gemaakt, met als doel spelers een meeslepende en plezierige gameplay-ervaring te bieden.
Daarnaast heb ik me verdiept in de fijne kneepjes van vijandelijke interacties, waarbij ik niet alleen ontwierp hoe spelers vijanden konden raken, maar ook het detectiesysteem voor vijandelijke treffers ontwikkelde.
Door deze dubbele rol kon ik diep in de kern van gevechtsontwerp duiken, waardoor ik een diepgaand inzicht kreeg in de spelmechanismen en de interacties tussen speler en vijand.
Door deze ervaring heb ik mijn vaardigheden als developer aangescherpt en aanzienlijk bijgedragen aan de algehele gameplay-dynamiek van het project, waardoor diepte en opwinding aan het spel werd toegevoegd.

Retrospective

Na het afronden van het project leerde ik goed werken in een klein team en werd ik beter in efficiënt coderen.
Het liet me het belang zien van teamwerk en het schrijven van schone code, waardoor ik een effectievere developer ben geworden.

Github page